12.4 C
Šibenik
Subota, 14 prosinca, 2024
spot_img
HomeVIJESTIKokteli i službeno trebaju biti dio gastronomske ponude turističkog Šibenika

Kokteli i službeno trebaju biti dio gastronomske ponude turističkog Šibenika

Objavljeno

spot_img

Udruga barmena BELI i Bar Academy IKS organiziraju u Šibeniku drugu godinu za redom svoj event ‘Začini po šibenski 2024’, koji počinje u četvrtak u Kući umjetnosti Arsen i trajat će dva dana.

Zanimljivim programom, masterclassovima, natjecanjima barmena i barista, ova ekipa okuplja ljude iz ugostiteljske branše radi druženja i razmjene znanja i iskustava, a sve počinje u četvrtak u podne predavanjem na temu ‘Koji su sljedeći trendovi u kategoriji pića s 0%.ABV?’. Masterclass vodi Marijan Maksan, ekspert za premium i luksuzne brendove u industriji pića i jedan je od ključnih pokretača domaće craft barmenske scene.

Nakon toga slijedi masterclass „Latte Art’ koji će voditi Sanin Kadić, profesionalni latte artist i nositelj šest regionalnih latte art titula te Ivan Tota, prošlogodišnji pobjednik Šibenik Bar Battlea i jedan od najpoznatijih barista u regiji.

U popodnevnom dijelu slijedi natjecanje Šibenik Bar Battle gdje će snage odmjeriti baristi vs barmeni, natjecanje u latte artu, ali i koktelima na bazi kave. Nešto kasnije, show seli u Vintage bar gdje u sklopu takeovera šank preuzima poznati barmen Josip Mikulić i predstavlja svoje signature koktele.

U petak je u Vintage baru masterclass naziva ‘Što je Zadar za maraschino, to je Šibenik za gorke likere’ pod vodstvom Igora Županića koji je marketinški konzultant i konzultant za jaka alkoholna pića za Marasku, ali i strastveni kolekcionar predmeta iz povijesti dalmatinskih alkoholnih pića.

Dan će završiti natjecanjem barmena u miksologiji ‘Maraschino cocktail challenge’ tijekom kojeg će barmeni mediteranskim začinima morati obrazložiti što ih je inspiriralo za ponuđene kreacije, a poanta svega je poslati poruku da kokteli mogu i trebaju postati važan dio gastronomske ponude turističkoga grada.

Inače, Udruga barmena Beli osnovana je 2000. godine i okuplja profesionalce iz struke koji se žele međusobno umrežavati, usavršavati i napredovati, sve s ciljem podizanja kvalitete ugostiteljske ponude, a tako i promocije najboljega što možemo ponuditi kroz turizam.

Osnivač je ugledni šibenski ugostitelj Tomislav Biluš Beli.

 

24 / 7

Curses opet u Zagrebu kod vječno mladog Felvera, pridružio im se i Le Chocolat Noir

U intimnijem opsegu u odnosu na prošla izdanja, Planet srijeda poziva 20. prosinca u...

Amerikance izluđuju ‘dronovi’ koji zadnjih mjesec dana ispunjavaju noću nebo

Što to noću leti nad njihovim glavama, pitaju se već punih mjesec dana Amerikanci,...

Poslušajte fantastičan instrumental (i vidite spot) drevnog šibenskog imena ATTIC

'Distant Light' naziv je gitarističkog instrumentala nadarenog šibenskog glazbenika Stjepana Skenderovića koji je danas...

Uskoro album i turneja: Njihov spoj dark diska i EBM-a vrte Charlotte De Witte, Dixon i DJ Hell

Berlinska synth-wave grupa Dina Summer vraća se na scenu s iščekivanim drugim albumom ‘Girls...

Čitaj još

Amerikance izluđuju ‘dronovi’ koji zadnjih mjesec dana ispunjavaju noću nebo

Što to noću leti nad njihovim glavama, pitaju se već punih mjesec dana Amerikanci,...

Poslušajte fantastičan instrumental (i vidite spot) drevnog šibenskog imena ATTIC

'Distant Light' naziv je gitarističkog instrumentala nadarenog šibenskog glazbenika Stjepana Skenderovića koji je danas...

Mačak Džingiskan u parku nije samo skulptura, ona je ujedno i dom za ulične mace

Skulptura nazvana 'Povratak mačka Džingiskana' od danas krasi središte Perivoja Roberta Visianija i odaje...